award winning white kitchen

A Covetable Kitchen

Starting out with a project that has good bones is always a bonus as was the case with the project. This young family has a great house on a great street in a great location. The kitchen was a large space with ample room and great view to the backyard. The dated cabinets and large peninsula layout however were not working for them, so they came in looking for a fresh start.

Loas Before Picture small
BEFORE

Goals for the project included adding a large island with seating for four and a bright, open and cheerful space for daily meals and entertaining. Our clients also wanted to keep the existing breakfast table, but the original space did not allow for an island and breakfast table. Our solution was to create banquette seating which gave us the extra inches necessary to accomplish both.

award winning white kitchen

award winning white kitchen

The work triangle is centered on the island which serves as a big open prep space conveniently located across from the large pro style range. The island also houses the microwave and a 2nd oven for larger gatherings. A new counter depth fridge and beverage center provide options for refrigeration.

award winning white kitchen award winning white kitchen

The larger awning window over the kitchen sink allows for ample light in the new space. The wall between the kitchen and family room was partially removed to provide the more open feeling our clients desired. A simple pallet of white cabinetry, Carrera marble countertops and polished nickel fixtures will be a timeless look and provide a lovely backdrop for entertaining and spending time with family.

award winning white kitchen award winning white kitchen