Family Focused Kitchen in Glen Ellyn

Project Location: Glen Ellyn, IL

Design Challenge: Having a space for their teenage kids to hang out after school, study and interact with Mom & Dad was at the top of the list for this remodel. To open the space for functionality and allow for needed storage, the plan was to rework the space by eliminating a redundant passage way to the hall, and moving a closet to allow for a large galley style kitchen and small bar area open to the dining room.

Solution: The new kitchen now has a small peninsula for the family to have casual meals and for the kids to hang out after school. A window was eliminated to give more space for cabinetry and storage, and another window was made larger to allow for a grander view into the backyard. A miniature mudroom area was also added to the dining room so that the new space can be kept neat and tidy.

See More of this Project